A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Zserbós pohárkrém

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Zserbós pohárkrém

Krémes, könnyed pohárkrém, melyet hamar elkészíthetsz, és kiváló vendégváró vagy délutáni nasi. A méltán kedvelt zserbó ízvilág új köntösben!

Hozzávalók 2 fő részére:

Alap réteg:

Diós krém:

  • 125 g mascarpone
  • 50 g habtejszín
  • 3 ek. agave szirup / méz
  • 100 g darált dió
  • fél citrom reszelt héja

Csokikrém:

  • 75 ml habtejszín
  • 75 g étcsokoládé

+ baracklekvár

A diós krémhez a növényi mascarponét 2-3 percig habosítjuk, majd beleöntjük a növényi tejszínt, és azzal is habosítjuk egy keveset. Belerakjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd egy habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokikrémhez a felmelegített tejszínt ráöntjük a feldarabolt csokira, majd kihűtjük.

Ha hideg a krém, 2 perc alatt kihabosítjuk egy habverővel, és ezt is egy habzsákba töltjük.

Végül 2 kisebb pohárba rétegezzük az összetevőket: granola-lekvár-diós krém így ebben a sorrendben, amíg el nem fogynak, a végén pedig rányomjuk a csokikrémet, illetve megszórjuk egy kevés darált dióval, és a tetejét egész dióval díszítjük.