Zserbós pohárkrém

Krémes, könnyed pohárkrém, melyet hamar elkészíthetsz, és kiváló vendégváró vagy délutáni nasi. A méltán kedvelt zserbó ízvilág új köntösben!
Hozzávalók 2 fő részére:
Alap réteg:
Diós krém:
- 125 g mascarpone
- 50 g habtejszín
- 3 ek. agave szirup / méz
- 100 g darált dió
- fél citrom reszelt héja
Csokikrém:
- 75 ml habtejszín
- 75 g étcsokoládé
+ baracklekvár
A diós krémhez a növényi mascarponét 2-3 percig habosítjuk, majd beleöntjük a növényi tejszínt, és azzal is habosítjuk egy keveset. Belerakjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd egy habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokikrémhez a felmelegített tejszínt ráöntjük a feldarabolt csokira, majd kihűtjük.
Ha hideg a krém, 2 perc alatt kihabosítjuk egy habverővel, és ezt is egy habzsákba töltjük.
Végül 2 kisebb pohárba rétegezzük az összetevőket: granola-lekvár-diós krém így ebben a sorrendben, amíg el nem fogynak, a végén pedig rányomjuk a csokikrémet, illetve megszórjuk egy kevés darált dióval, és a tetejét egész dióval díszítjük.