Narancsos csokis torta

Ez a csokis-narancsos torta egyszerre krémes, gyümölcsös és gazdag ízvilágú. A datolyás kekszalap, a lágy narancsos puding és a selymes csokikrém tökéletes harmóniát alkot. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges desszert bármilyen alkalomra!
Recept egy 18 cm átmérőjű tortaformához.
Alaphoz:
300 g csokis-narancsos keksz
100 g datolya
2 evőkanál kókuszolaj
1 dl növényi tej
2 evőkanál baracklekvár ( ettől krémesebb lesz).
A datolyát vízbe áztatjuk kb 10 percig, addig a kekszet aprítógép segítségével ledaráljuk. Hozzá rakjuk az áztatott datolyát, a növényi tejet, a kókuszolajat, majd krémesre dolgozzuk az aprítógép segítségével. Elkeverjük benne a baracklekvárt és a masszát tortaformába nyomkodjuk egyenletesen.
Narancsos krém:
1 csomag vaníliás pudingpor ( én a Haas félét használtam, az tej-cukor-és gluténmentes is)
150 ml növényi tej
200 ml frissen facsart narancslé
Édesítő vagy cukor ízlés szerint.
Ebből egy sűrű pudingot főzünk,majd langyosra hűtjük.
Csokis krém:
100 g datolya
100 g őrölt mandula
3 evőkanál kakaópor
1 dl növényi tej
1 narancs reszelt héja
A datolyát beáztatjuk, majd aprítógépbe tesszük és a többi hozzávalóval krémesre dolgozzuk. Egy sűrű krémet kapunk Miután langyosra hűlt a pudingunk, ráöntjük a kekszes alapra, betesszük a hűtőbe, kb. fél óra alatt megdermed annyira,hogy a csokis krémet rá tudjuk óvatosan kenni. Mivel kicsit sűrű állagú a csokis krémünk, finom mozdulatokkal, kisebb mennyiségekkel adagolva simítsuk rá a pudingos részre. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd díszítsük ízlés szerint csokival, naranccsal.