A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Narancsos csokis torta

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Narancsos csokis torta

Ez a csokis-narancsos torta egyszerre krémes, gyümölcsös és gazdag ízvilágú. A datolyás kekszalap, a lágy narancsos puding és a selymes csokikrém tökéletes harmóniát alkot. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges desszert bármilyen alkalomra!

Recept egy 18 cm átmérőjű tortaformához.

Alaphoz: 

300 g csokis-narancsos keksz 

100 g datolya 

2 evőkanál kókuszolaj 

1 dl növényi tej 

2 evőkanál baracklekvár ( ettől krémesebb lesz). 

A datolyát vízbe áztatjuk kb 10 percig, addig a kekszet aprítógép segítségével ledaráljuk. Hozzá rakjuk az áztatott datolyát, a növényi tejet, a kókuszolajat, majd krémesre dolgozzuk az aprítógép segítségével. Elkeverjük benne a baracklekvárt és a masszát tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. 

Narancsos krém: 

1 csomag vaníliás pudingpor ( én a Haas félét használtam, az tej-cukor-és gluténmentes is) 

150 ml növényi tej 

200 ml frissen facsart narancslé 

Édesítő vagy cukor ízlés szerint.

Ebből egy sűrű pudingot főzünk,majd langyosra hűtjük. 

Csokis krém: 

100 g datolya 

100 g őrölt mandula 

3 evőkanál kakaópor 

1 dl növényi tej 

1 narancs reszelt héja 

A datolyát beáztatjuk, majd aprítógépbe tesszük és a többi hozzávalóval krémesre dolgozzuk. Egy sűrű krémet kapunk Miután langyosra hűlt a pudingunk, ráöntjük a kekszes alapra, betesszük a hűtőbe, kb. fél óra alatt megdermed annyira,hogy a csokis krémet rá tudjuk óvatosan kenni. Mivel kicsit sűrű állagú a csokis krémünk, finom mozdulatokkal, kisebb mennyiségekkel adagolva simítsuk rá a pudingos részre. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd díszítsük ízlés szerint csokival, naranccsal.