Mogyoróvajas sajttorta sós-mogyorós granolával

Ez a mogyoróvajas sajttorta tökéletes harmóniát teremt a krémes, lágy töltelék és a ropogós kekszes alap között. Egyszerűen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan desszert, amit a sós-mogyorós granola és a friss áfonya tesz igazán különlegessé. Próbáld ki, és élvezd a gazdag ízek találkozását!
Hozzávalók:
18cm-es kapcsos tortaformához
Az alaphoz:
15 dkg Grandia zabkeksz
5 dkg olvasztott margarin
A sajtkrémhez:
25 dkg vegán szobahőmérsékletű mascarpone
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 evőkanál mogyoróvaj
2 teáskanál agar-agar
1 dl hideg kókusztejszín
A tetejére:
friss áfonya
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott margarinnal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A kókusztejszínt kemény habbá verjük. Az agar-agart kevés vízben feloldjuk, majd forráspontig melegítjük. A mascarponét az édesítőszerrel és a mogyoróvajjal kikeverjük, hozzáadjuk az agar-agart, majd végül beleforgatjuk a felvert tejszínt. A krémet a kekszes alapra öntjük, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortát éles késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük róla a formát, és tortatálra helyezzük. A tetejét granolával és friss áfonyával díszítjük.