A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Mogyoróvajas sajttorta sós-mogyorós granolával

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Mogyoróvajas sajttorta sós-mogyorós granolával

Ez a mogyoróvajas sajttorta tökéletes harmóniát teremt a krémes, lágy töltelék és a ropogós kekszes alap között. Egyszerűen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan desszert, amit a sós-mogyorós granola és a friss áfonya tesz igazán különlegessé. Próbáld ki, és élvezd a gazdag ízek találkozását!

Hozzávalók:

18cm-es kapcsos tortaformához

Az alaphoz:

15 dkg Grandia zabkeksz

5 dkg olvasztott margarin

A sajtkrémhez:

25 dkg vegán szobahőmérsékletű mascarpone

2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 evőkanál mogyoróvaj

2 teáskanál agar-agar

1 dl hideg kókusztejszín

A tetejére:

Grandia sós-mogyorós granola

friss áfonya

Elkészítése:

A kekszet késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott margarinnal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

A kókusztejszínt kemény habbá verjük. Az agar-agart kevés vízben feloldjuk, majd forráspontig melegítjük. A mascarponét az édesítőszerrel és a mogyoróvajjal kikeverjük, hozzáadjuk az agar-agart, majd végül beleforgatjuk a felvert tejszínt. A krémet a kekszes alapra öntjük, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortát éles késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük róla a formát, és tortatálra helyezzük. A tetejét granolával és friss áfonyával díszítjük.