Kávés graffin

Ez a kávés minidesszert tökéletes választás, ha egy krémes, mégis ropogós finomságra vágysz. A kakaós-áfonyás granola alap és a lágy, aromás kávés krém tökéletes harmóniát alkot. Egyszerű, mégis különleges édesség, ami garantáltan feldobja a napodat!
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz
- 70 g Grandia Kakaós áfonyás granola
- 40 g datolya
- 1 kk. instant kávé
- 5 g kókuszzsír
Hozzávalók a kávés krémhez
- 100 g kesudió
- 90 g növényi tej
- 40 g datolya
- 20 g eritrit
- 2 tk. instant kávé
- 2 tk. útifű maghéj
- 5 g kókuszzsír
A receptből 6-7 forma jön ki. Elkészítési idő kb. 30 perc
Elkészítés
A datolya, amennyiben nem elég puha, érdemes pár percre forró vízben beáztatni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgzni.
Az alaphoz a granolát késes aprítóba tesszük, kb. fél perc alatt összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Miután kellően összedolgozta a gép, muffin formába nyomkodjuk. Érdemes szilikonos formát választani, hogy a végén a kész sütit könnyen kiemeljük a formából.
A krémhez a kesudiót beáztatjuk 2-3 órára. Ezután minden alapanyagot turmix gépbe teszünk és addig dolgozunk vele, amíg egy teljesen homogén, krémes masszát kapunk.
Ráhalmozzuk a krémet a granolás muffin alapra, ízlés szerint díszítjük majd pár órára hűtőbe helyezzük.