Grandia Gyömbéres karamellás pohárkrém

Tavaszi frissesség és édesség egy pohárba zárva. Ezt nyújtja mennyei desszert ötletünk! A gyömbéres keksz morzsája, a krémes joghurt, a karamellizált alma és a fenséges karamell szósz együtt alkotnak egy varázslatos ízvilágot. Könnyen elkészíthető és látványos nyalánkság.
Hozzávalók:
- 100g Grandia Gyömbéres keksz
- Natúr joghurt
- 1 db alma
- Karamell szósz:
- 100g cukor
- 2 ek víz
- 75 ml kókusztejszín
- 25 g növényi margarin
- 1 csipet só
Elkészítés:
A Gyömbéres kekszet ledaráljuk.
Elkészítjük a karamell szószt: Tegyük egy edénybe cukrot, és keverjük hozzá a vizet.Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. Miután elérjük a kívánt színt, hozzáadjuk a tejszínt, margarint, sót, majd újra alacsony hőfokon homogenizáljuk folyamatosan kevergetne. Hűlés közben még sűrűsödni fog. Ha marad belőle, hűtőben tároljuk és újramelegítjük, mielőtt újra felhasználjuk.
Közben az almát felkockázzuk, 1 ek. cukorral karamellizáljuk, fahéjjal ízesítjük.
Kedvünk szerint rétegezzük pohárba a Gyömbéres keksz morzsát, joghurtot, alma és karamell szószt.