Gesztenyés tiramisu cukor- és gluténmentesen
Ellenállhatatlan gesztenyés-kávés desszert a tiramisu és a gesztenyepüré tökéletes találkozása. Krémes, lágy és gazdag ízvilágú édesség, amelyet érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Egyszerű, mégis ellenállhatatlan finomság!
Hozzávalók:
- 15 x 23 cm-es tálhoz
28 dkg Grandia duplacsokis narancsos keksz
1 dl hideg kávé
25 dkg natúr gesztenyemassza
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál rum
15 dkg Dr. OetkerCreme Vega krém
2 dl hideg kókusztejszín
a tetejére:
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A kókusztejszínt kemény habbá verjük. A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a rumot, az édesítőszert, a Creme Vega-t, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A kekszet a kávéba mártjuk, a tál aljába rendezzük és ráhalmozzuk a krém felét. Erre jöhet egy újabb réteg kávéba mártott keksz, majd a maradék krémmel befedjük. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk.