Gesztenye torta

A gesztenyét fogyaszthatjuk sütve, főzve, pürének, egy biztos, mindenhogy nagyon finom lesz a végeredmény. A cukormentes verzió választásával, még egészséges is lesz a nassolás. Ha te is rajongója vagy a gesztenyének, ezt a tortát készítsd egy őszi baráti összejövetelre a forró italok mellé.
Összetevők
Alap
- 150 g Kakaós áfonyás granola
- 50 g zabpehely
- 70 g datolya
- 1 db chia „tojás” (1 ek őrölt chia mag + 2 e.k víz)
- 40 g víz
Gesztenyés krém réteg
- 450 g natúr gesztenye massza
- 110 g növényi mascarpone
- 80 g méz / agave szirup
- 50 ml növényi tej
- 1 ek. útifűmaghéj
Tetejére
- 15 g növényi tej
- 30 g méz / agave szirup
- 50 g gesztenye massza
- 30 g növényi mascarpone
Elkészítés
- lépés
A granolát és a zabpelyhet aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a datolyát, chia tojást és vizet. Alaposan átdolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
Egy tortaformába sütőpapírt helyezünk és bele nyomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük pihentetni, amigí elkészítjük a krémet.
- lépés
Ez alatt az idő alatt elkészítjük a krémet. A gesztenye masszához hozzáadjuk a növényi mascarponét, növényi tejet, mézet, útifűmaghéjat és egynemű masszává dolgozzuk. Ezután a granola alapra öntjük.
Ráöntjük és szépen elsimítjuk a granola alapon.
- lépés
A díszítéshez aprítóba tesszük a maradék gesztenye masszát, növényi mascarponét, tejet és folyékony édesítőt. Nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük vele. Tetejére kakaóport hintünk vagy ízlés szerint díszítjük.
- lépés
Hűtőben pihentetjük, pár óra után szépen szeletelhető lesz.
Jó étvégyat hozzá 🙂