A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Gesztenye torta

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Gesztenye torta

A gesztenyét fogyaszthatjuk sütve, főzve, pürének, egy biztos, mindenhogy nagyon finom lesz a végeredmény. A cukormentes verzió választásával, még egészséges is lesz a nassolás. Ha te is rajongója vagy a gesztenyének, ezt a tortát készítsd egy őszi baráti összejövetelre a forró italok mellé.

Összetevők

Alap

  • 150 g Kakaós áfonyás granola
  • 50 g zabpehely
  • 70 g datolya
  • 1 db chia „tojás” (1 ek őrölt chia mag + 2 e.k víz)
  • 40 g víz

Gesztenyés krém réteg

  • 450 g natúr gesztenye massza
  • 110 g növényi mascarpone
  • 80 g méz / agave szirup
  • 50 ml növényi tej 
  • 1 ek. útifűmaghéj

Tetejére

  • 15 g növényi tej
  • 30 g méz / agave szirup
  • 50 g gesztenye massza
  • 30 g növényi mascarpone

Elkészítés

  1. lépés

A granolát és a zabpelyhet aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a datolyát, chia tojást és vizet. Alaposan átdolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.

Egy tortaformába sütőpapírt helyezünk és bele nyomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük pihentetni, amigí elkészítjük a krémet.

  1. lépés

Ez alatt az idő alatt elkészítjük a krémet. A gesztenye masszához hozzáadjuk a növényi mascarponét, növényi tejet, mézet, útifűmaghéjat és egynemű masszává dolgozzuk. Ezután a granola alapra öntjük.

Ráöntjük és szépen elsimítjuk a granola alapon.

  1. lépés

A díszítéshez aprítóba tesszük a maradék gesztenye masszát, növényi mascarponét, tejet és folyékony édesítőt. Nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük vele. Tetejére kakaóport hintünk vagy ízlés szerint díszítjük.

  1. lépés

Hűtőben pihentetjük, pár óra után szépen szeletelhető lesz.

Jó étvégyat hozzá 🙂