A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Epres sajttorta epres-kókuszos granolával

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Epres sajttorta epres-kókuszos granolával

Ez az epres-kókuszos sajttorta könnyed, krémes és mennyeien gyümölcsös. Egészségesebb, tudatosabb alternatíva, mégis ellenállhatatlanul finom. Próbáld ki, és varázsold el vele magad és a vendégeidet!

Hozzávalók:

18 cm-es kapcsos tortaformához

 

az alaphoz:

 

a sajtkrémhez:

  • 2 dl hideg kókusztejszín
  • 20 dkg vegán mascarpone
  • 3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1/2 bio citrom
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál agar-agar
  • 15 dkg eper

 

a díszítéshez:

 

Elkészítése:

A kimagozott datolyát a rostokra merőlegesen felszeleteljük, tálkába tesszük, annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 10-15 percre félretesszük. A granolát, a kókuszreszeléket, a puha datolyát és a vizet késes aprítóban morzsás, enyhén ragacsos állagúra dolgozzuk. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a granolás morzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. 

Az epret felkockázzuk, a citrom kifacsart levével és az édesítőszerrel felfőzzük, botmixerrel pürésítjük, majd feloldjuk benne a kevés vízben elkevert agar-agart. Hűlni hagyjuk. A kókusztejszínt kemény habbá verjük. A vegán mascarponét a citrom reszelt héjával és a vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk az eperpürét, végül beleforgatjuk a felvert tejszínt. A krémet a granolás alapra öntjük, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortát késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük róla a formát, majd tortatálra helyezzük. A tetejét friss eperrel, granolával és citromfűlevéllel díszítjük. 

 

http://www.desszertszoba.hu/