Epres sajttorta epres-kókuszos granolával

Ez az epres-kókuszos sajttorta könnyed, krémes és mennyeien gyümölcsös. Egészségesebb, tudatosabb alternatíva, mégis ellenállhatatlanul finom. Próbáld ki, és varázsold el vele magad és a vendégeidet!
Hozzávalók:
18 cm-es kapcsos tortaformához
az alaphoz:
- 15 dkg Grandia epres-kókuszos granola
- 6 szem datolya
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 4 evőkanál víz
a sajtkrémhez:
- 2 dl hideg kókusztejszín
- 20 dkg vegán mascarpone
- 3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1/2 bio citrom
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál agar-agar
- 15 dkg eper
a díszítéshez:
- eper
- Grandia epres-kókuszos granola
- néhány citromfűlevél
Elkészítése:
A kimagozott datolyát a rostokra merőlegesen felszeleteljük, tálkába tesszük, annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 10-15 percre félretesszük. A granolát, a kókuszreszeléket, a puha datolyát és a vizet késes aprítóban morzsás, enyhén ragacsos állagúra dolgozzuk. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a granolás morzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
Az epret felkockázzuk, a citrom kifacsart levével és az édesítőszerrel felfőzzük, botmixerrel pürésítjük, majd feloldjuk benne a kevés vízben elkevert agar-agart. Hűlni hagyjuk. A kókusztejszínt kemény habbá verjük. A vegán mascarponét a citrom reszelt héjával és a vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk az eperpürét, végül beleforgatjuk a felvert tejszínt. A krémet a granolás alapra öntjük, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tortát késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük róla a formát, majd tortatálra helyezzük. A tetejét friss eperrel, granolával és citromfűlevéllel díszítjük.