Epres graffin

Ez a csokoládés-epres minidesszert tökéletes választás, ha valami könnyed, mégis különleges édességre vágysz. A ropogós granola alap és a krémes, gyümölcsös töltelék ellenállhatatlan párost alkot. Hűtve igazi finomság!
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz
- 70 g Grandia Csokis kókuszos granola
- 40 g datolya
- 5 g kókuszzsír
Hozzávalók az epres krémhez
- 100 g kesudió
- 80 g növényi tej
- 50 g por nádcukor / por eritrit
- 50 g fagyasztott / friss eper
- 5 g kókuszzsír
- 15 g kókuszreszelék
A receptből 6-7 forma jön ki. Elkészítési idő kb. 30 perc
Elkészítés
A datolya, amennyiben nem elég puha, érdemes pár percre forró vízben beáztatni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgzni.
Az alaphoz a granolát késes aprítóba tesszük, kb. fél perc alatt összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Miután kellően összedolgozta a gép, muffin formába nyomkodjuk. Érdemes szilikonos formát választani, hogy a végén a kész sütit könnyen kiemeljük a formából.
A krémhez a kesudiót beáztatjuk 2-3 órára. Ezután minden alapanyagot turmix gépbe teszünk és addig dolgozunk vele, amíg egy teljesen homogén, krémes masszát kapunk.
Ráhalmozzuk a krémet a granolás muffin alapra, ízlés szerint díszítjük. Nagyon jó nyári desszert, ha fogyasztás előtt 1 órára fagyasztóba tesszük, majd miután kivesszük a hűtőből, élvezzük a hűsítően finom epres ízt a ropogós csokoládés granolával.