A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Epres graffin

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Epres graffin

Ez a csokoládés-epres minidesszert tökéletes választás, ha valami könnyed, mégis különleges édességre vágysz. A ropogós granola alap és a krémes, gyümölcsös töltelék ellenállhatatlan párost alkot. Hűtve igazi finomság!

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók az epres krémhez

  • 100 g kesudió
  • 80 g növényi tej
  • 50 g por nádcukor / por eritrit
  • 50 g fagyasztott / friss eper
  • 5 g kókuszzsír
  • 15 g kókuszreszelék

A  receptből 6-7 forma jön ki. Elkészítési idő kb. 30 perc

 

Elkészítés

A datolya, amennyiben nem elég puha, érdemes pár percre forró vízben beáztatni, hogy könnyebben tudjunk vele dolgzni.

Az alaphoz a granolát késes aprítóba tesszük, kb. fél perc alatt összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

Miután kellően összedolgozta a gép, muffin formába nyomkodjuk. Érdemes szilikonos formát választani, hogy a végén a kész sütit könnyen kiemeljük a formából.

A krémhez a kesudiót beáztatjuk 2-3 órára. Ezután minden alapanyagot turmix gépbe teszünk és addig dolgozunk vele, amíg egy teljesen homogén, krémes masszát kapunk.

Ráhalmozzuk a krémet a granolás muffin alapra, ízlés szerint díszítjük. Nagyon jó nyári desszert, ha fogyasztás előtt 1 órára fagyasztóba tesszük, majd miután kivesszük a hűtőből,  élvezzük a hűsítően finom epres ízt a ropogós csokoládés granolával.