Citromos sajttorta

Ez a frissítő, citromos sajttorta tökéletes választás, ha egy könnyed és krémes desszertre vágysz. A ropogós zabkeksz alap, a lágy mascarponés krém és a citrusos zselé harmonikus ízkombinációt alkot. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges finomság!
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz:
- 200 g Grandia Zabkeksz
- 2 ek. kókuszolaj
- 2 ek. növényi tej
Krém:
- 200 g ricotta
- 250 g mascarpone
- vanília paszta ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja és leve
- cukor vagy édesítő ízlés szerint ( én 25 g eritritet tettem hozzá.
Citromos „zselé”:
- 1 db narancs leve
- 1 nagyobb citrom leve
- negyed csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
- 1 evőkanál cukor vagy édesítő (de ez is mehet ízlés szerint)
Méret: Kb. 8 szeletes tortaforma
Elkészítés
A kekszet morzsás állagúra aprítjuk, majd a kókuszolajjal és a növényi tejjel összedolgozzuk.
A tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen, amíg készül a krém, hűtőben tároljuk.
A krém hozzávalóit robotgép segítségével jól összedolgozzuk, majd a kekszes alapra kenjük.
A citromos zseléhez a vaníliás pudingport csomómentesre keverjük 1 dl vízben, majd a kifacsart narancs és citrom levével együtt felforraljuk,amikor sűrűsödni kezd, készen is vagyunk.
Ezt ráöntjük a krémre, díszítjük, majd pár órát hagyjuk hűtőben állni a tortát.