Krémes és ropogós textúrák tökéletes találkozását alkotja ez a mennyei pohárdesszert. A kakaós-fahéjas chiapuding, a lágy csokimousse és a ropogós granola együtt igazán ellenállhatatlan.
Receptek
Chia csoki pohárkrém

Elkészítés
Hozzávalók az alsó réteghez
Kakaós fahéjas chiapuding
- 2 ek. chiamag
- 1 csapott ek. kakaópor
- Csipet fahéj
- Csipet só
- 150-200 ml kókusztej
- Datolyapaszta vagy édesítőszer – ízlés szerint
Hozzávalók a krémes almás réteghez
Csokimousse
- 70 ml csicseriborsó konzerv lé
- 1 csipet borkősav
- Pár csepp almaecet
- 50 g olvasztott étcsoki
- 2 ek. kókuszkrém (sűrű, dobozos)
- 1 ek. agavé szirup / méz
Tetejére
- granola
A recept egy pohárkémhez elegendő. Elkészítési idő kb. 1 óra.
Elkészítés
Kakaós fahéjas chiapuding
Összekeverünk mindent egy kis tálban, saját ízlésünknek megfelelően édesítjük és állni hagyjuk, amíg a chiamag megszívja magát és pudingos állagú lesz.
Csokimousse:
Az olvasztott étcsokiba keverjük bele a kókuszkrémet, és az agave szirupot. Pudingosabb állagú csokikrém lesz belőle, tegyük félre.
A csicseriborsó konzerv levét egy magasabb falú edényben habverővel verjük kemény habbá (kicsit tovább tart, mint tojáshabot verni, de meg fog keményedni).
Amikor már szinte kész, akkor hozzáadjuk a csipet borkősavat, meg az ecetet, és kicsit még habosítjuk.
A langyos csokikrémhez adunk pár kanállal a habból, és alaposan összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a többi habot is, az elején picit össze fog törni/esni, de ahogy krémesebb, levegősebb lesz a csokis rész, egyre könnyebben belekeverhető a teljes fehér hab.
(A csicseris csokimousse helyett lehet használni csokipudingot, vagy avokádóból készült csokikrémet is, ha valaki érzékeny a csicseriborsóra)
Összeállítás:
A pohár aljára került a cihapuding, rá egy marék Sós mogyorós Grandia granola, amire még csorgathatunk egy kis mogyoróvajat is. Erre rákanalazzuk a csokimousse-t majd egy újabb marék granolával és kis mogyoróvajjalvajjal koronázzuk meg.