A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Chia csoki pohárkrém

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Chia csoki pohárkrém

Krémes és ropogós textúrák tökéletes találkozását alkotja ez a mennyei pohárdesszert. A kakaós-fahéjas chiapuding, a lágy csokimousse és a ropogós granola együtt igazán ellenállhatatlan. 

Elkészítés

Hozzávalók az alsó réteghez

Kakaós fahéjas chiapuding

  • 2 ek. chiamag
  • 1 csapott ek. kakaópor
  • Csipet fahéj
  • Csipet só 
  • 150-200 ml kókusztej
  • Datolyapaszta vagy édesítőszer – ízlés szerint

Hozzávalók a krémes almás réteghez

Csokimousse

  • 70 ml csicseriborsó konzerv lé
  • 1 csipet borkősav
  • Pár csepp almaecet
  • 50 g olvasztott étcsoki
  • 2 ek. kókuszkrém (sűrű, dobozos)
  • 1 ek. agavé szirup / méz

Tetejére

  • granola

A  recept egy pohárkémhez elegendő. Elkészítési idő kb. 1 óra.

 

Elkészítés

Kakaós fahéjas chiapuding

Összekeverünk mindent egy kis tálban, saját ízlésünknek megfelelően édesítjük és állni hagyjuk, amíg a chiamag megszívja magát és pudingos állagú lesz.

Csokimousse:

Az olvasztott étcsokiba keverjük bele a kókuszkrémet, és az agave szirupot. Pudingosabb állagú csokikrém lesz belőle, tegyük félre.

A csicseriborsó konzerv levét egy magasabb falú edényben habverővel verjük kemény habbá (kicsit tovább tart, mint tojáshabot verni, de meg fog keményedni).

Amikor már szinte kész, akkor hozzáadjuk a csipet borkősavat, meg az ecetet, és kicsit még habosítjuk.

A langyos csokikrémhez adunk pár kanállal a habból, és alaposan összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a többi habot is, az elején picit össze fog törni/esni, de ahogy krémesebb, levegősebb lesz a csokis rész, egyre könnyebben belekeverhető a teljes fehér hab.

(A csicseris csokimousse helyett lehet használni csokipudingot, vagy avokádóból készült csokikrémet is, ha valaki érzékeny a csicseriborsóra)

Összeállítás:

A pohár aljára került a cihapuding, rá egy marék Sós mogyorós Grandia granola, amire még csorgathatunk egy kis mogyoróvajat is. Erre rákanalazzuk a csokimousse-t majd egy újabb marék granolával és kis mogyoróvajjalvajjal koronázzuk meg.