A nevéből már árulkodik, hogy ez bizony egy kókuszos tömény álom, azonban a bolti verziók helyett egy kevésbé édes finomság, amely ráadásul még glutén-, tej-, tojás mentes is.Ha szereted a kókuszt, akkor elő a Csokis-kókuszos granolával, a kókuszreszelékkel, kókusztejszínnel, 30 perc alatt készítsd el a saját bounty szeleted és irány a strand. Mire estére beérkezel a vízpartról, hűtőből kivéve pont tökéletes lesz fogyasztásra.
Nehézségi fok: közepes |
Idő: 30 perc |
Adag: 20×20 cm forma |
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 200 g Csokis kókuszos granola
- 90 g datolya
- 10 g kakaópor
- 15 g folyékony édesítő (agave szirup / méz)
- 1 db chia „tojás” (1 ek. őrölt chia mag + 2 ek. víz)
- 50 g víz
A kókuszos réteghez:
- 100 g kókuszreszelék
- 250 g kókuszkrém
- 0,5 ek. útifűmaghéj
- 80 g agave szirup / méz
- 1 tk. zselatin
A díszítéshez:
- 75% étcsokoládé
Elkészítés
- lépés – az alap
A granolát aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk az előre beáztatott datolyát. Ezután belekeverjük a kakaóport, folyékony édesítőt, chia „tojást” és vizet.
Egy tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, amibe belenyomkodjuk a granola masszát és hűtőbe tesszük pihentetni.
- lépés – kókuszos réteg
Ez alatt az idő alatt elkészítjük a krémet. A krémhez kimérjük és összekeverjük a kókuszreszeléket, illetve kókuszkrémet. Hozzáadjuk a folyékony édesítőt és útifűmaghéjat.
A kókusztejet felmelegítjük, beletesszük az agar-agart / zselatint, összekeverjük és hozzáadjuk a kókuszos krémhez, majd rásimítjuk a granola alapra.
- lépés
Tetejére étcsokoládét olvasztunk és rásimítjuk.