A szállítási költség 15000 Ft felett ingyenes

Receptek

Almáspite granolaágyon

Édes
Szűrés törlése
Grandia
Almáspite granolaágyon

A narancsos fűszeres granola adta az alapot, a savanykás, lédús alma pedig a krémes tölteléket, illetve a díszítést. Leírhatatlan az az illat, ami ilyenkor elárasztja a lakást, köszönhetően a fahéj, narancs és gyömbér egyvelegének.

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  • 200 g Narancsos fűszeres granola
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 90 g datolya
  • 15 g folyékony édesítő (agave szirup/méz)
  • 1 db chia „tojás” (1 ek. őrölt chia mag + 2 ek. víz)
  • 60 g víz

Hozzávalók a krémes almás réteghez

  • 5 db alma (kb. 1 – 1,5 kg)
  • 1 tk. fahéj
  • 2 tk. citromlé
  • 2 ek. méz / eritrit / agave szirup
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • kb. 2,5 dl almalé (a reszelt almából visszamard lé)

Tetejére

  • 1 db alma (kb. 1 – 1,5 kg)
  • 1 tk. fahéj
  • 2 tk. méz / agave szirup

A  recept egy 8 szeletes tortaformához elegendő. Elkészítési idő kb. 1 óra.

Elkészítés

Alap:

A granolát és a zabpelyhet aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól átdolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.

Egy tortaformába sütőpapírt helyezünk és bele nyomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük pihentetni.

Krémes réteg:

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a citromlevet.

A fél csomag vaníliás pudingport felfőzzük az almalével és az eritrittel, majd a párolt almához adjuk.

Ráöntjük és szépen elsimítjuk a granola alapon.

Díszítés:

1-2 db almát vékony szeletre vágunk, sütőlapra fektetjük, kevés mézet csurgattunk rá és fahéjjal meghintjük. 10 perc alatt 180 fokon „megsütjük” majd az almáspitére halmozzuk díszítésnek.

1 órát hűtőben pihentetjük.