Összetevők: gluténmentes zabpehely, gluténmentes kukoricapehely, virágméz, olívaolaj, mandula (7%), kesudió (7%), napraforgómag, kókuszchips, liofilizált eper(2%), puffasztott amaránt, fűszerek, só
Allergén anyagok vastagon kiemelve.
A termék glutén-, tej-, laktóz- és szójamentes.
Átlagos tápérték / 100 g tartalmaz:
Energia: 1918kJ / 458 kcal
Zsír: 24 g
- amelyből telített zsírsavak: 5 g
Szénhidrát: 48 g
- amelyből cukor: 11 g
Fehérje: 12 g
Rost: 7 g
Só: 0,1 g
Mi is az a liofilizálálás?
A liofilizálás - más néven fagyasztva szárítás - során a tartósítani kívánt élelmiszert tisztítás és aprítás után először lefagyasztják, majd fokozatosan távolítják el belőle a nedvességet szublimálással egy speciálisan erre kialakított liofilizált kamrában úgy, hogy a termék ropogós legyen. Ellentétben az aszalással, az eljárásnak köszönhetően az értékes tápanyagok és vitaminok körülbelül 95-97%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben. A víztartalom eltávolításának előnye, hogy a liofilizált termékek nem romlandók, szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban hűtés nélkül hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.
Ügyeljünk arra, hogy a liofilizált gyümölccsel teli granolánkat mindig gondosan zárjuk vissza, hogy a gyümölcs biztosan megőrizze frissességét.
Felhasználási javaslat: Fogyaszd tejjel, joghurttal, friss gyümölccsel reggelire, ropogtasd magában nassolni valónak, vagy dobd fel vele kedvenc desszertedet.